top of page

יעילות דיקור סיני בטיפול בכאבי גב

September 10, 2017

דיקור סיני – הטיפול היעיל ביותר לכאבי גב תחתון לפי מחקר חדש

 

רפואה סינית היא מהתחומים הנחקרים ביותר בענף הרפואה המשלימה במערב, וכיום ברור לאנשי רפואה רבים שאי אפשר להתעלם מתוצאות מחקרים אלו. בחרתי להציג כאן מחקר חדש יחסית, הבוחן את יעילות הטיפול בדיקור סיני לבעייה הכל כך נפוצה של כאבי גב תחתון כרוניים, שתוצאותיו הידהדו בעולם הרפואה והתקשורת בחודשים האחרונים.

המחקר בוצע בגרמניה, באוניברסיטת Regensburg ופורסם ב Journal Archives of Internal Medicine וכלל כ 1162 מטופלים בין הגילאים 18-86, שסבלו מכאבי גב כרוניים מזה שמונה שנים בממוצע.

 

הם חולקו לשלוש קבוצות :

1. הקבוצה הראשונה קיבלה טיפול בדיקור, על פי אבחנה ועקרונות טיפול המושתתים על הרפואה הסינית, עשרה טיפולים, פעמיים בשבוע אשר נמשכו שלושים דקות האחד.

2. המטופלים בקבוצה זו קיבלו דיקור-דמה, שהוא דיקור שיטחי שמתבצע בנקודות דיקור "שגויות" , וללא אבחנה, בתדירות זהה לזו של הקבוצה הראשונה.

3. הקבוצה השלישית קיבלה טיפול קונבנציונלי לחלוטין, שכלל משככי כאבים, פיזיותרפיה, והמלצות לאימון גופני.

 

תוצאות הטיפול נבדקו שישה חודשים לאחר מכן, שיפור בכאבים נמדד במספר שאלונים מקובלים על עולם הרפואה, שבודקים הטבה של לפחות 33% ברמות הכאב. ואלה היו התוצאות :

בקבוצה הראשונה 47.6% מהמטופלים דיווחו על שיפור – דיקור אמיתי, בקבוצה השנייה היה שיפור אצל 44.2%, ובקבוצה השלישית שקיבלה טיפול קונבנציונלי היה שיפור אצל 12% מהנבדקים בלבד.

 

מסקנת המחקר: כאבי גב תחתון מוטבים לאחר טיפולים בדיקור סיני לפחות לתקופה של שישה חודשים. האפקטיביות של דיקור סיני מבוסס אבחנה או לא, היא כמעט כפולה מזו של הטיפול הקונבנציונלי המקובל בכאבי גב תחתון (תרופות, פיזיותרפיה ואימון גופני).

המחקר עורר הרבה פירסום ותגובות, עקב התוצאות החד משמעיות, וגם בגלל העובדה שדיקור ה"דמה" עבר כמעט כמו הדיקור הרגיל. צריך להבין שבטיפול בכאבים לנקודות דיקור מקומיות, גם אלה אשר לא נמצאות על המסלולים הרגילים יש השפעה רבה על הכאב, זרימת הדם ועל הפרשת האנדרופינים במוח.

תזונת האישה ההרה

September 17, 2017

תקופה של גדילה שיוצאת דופן בתקופה זו של האדם הבוגר. תהליך של בניה קודם כל של האם כמו רחם, חזה, שומנים וכו' וכן גם גידולו של  העובר.

בתקופה זו האשה ההרה צריכה יותר מהכל!!!

להריון כדאי להגיע כבר במצב גופני טוב בלי חסרים תזונתיים כדי לא לפגוע בעובר ושלא יסבול מחסרים. העובר שואב את מה שהוא צריך מהאם ואם האם סובלת מחסרים זה יכול לגרום לבעיות למשך שנים אח"כ.

 

מה עושים?  כדאי לבנות תשתית טובה כמה חודשים לפני ההריון, להפסיק לקיחת גלולות ( שוחק ויטמין B6 ) . מומלץ לקחת הפרש של זמן בן הריון להריון כדי לתת לגוף להתחזק ולהתבסס שוב לקראת ההריון הבא – שנתיים נחשב לבסדר.

כשהאישה בהריון כדאי לאכול מזון עם קלוריות מלאות, אוכל מזין ובריא מכל קבוצות המזון והרבה.

 

75.000 קלוריות היא התצרוכת הקלורית למשך הריון שהתינוק שואב במשך ההריון. 300-400 קלוריות נוספות ליום בנוסף לתפריט הרגיל.

מומלץ לעלות 20% מהמשקל הרצוי. בעליית משקל לא מבוקרת יש סיכון לפתח סוכרת הריונית ובעיות הקשורות להריון במשקל יתר, בצקות, טחורים וכו

 

הויטמינים והמינרלים הנחוצים בהריון  בריא הם:

חלבונים – בין 75-100 גרם ליום לבניית רקמות האם והעובר. יש להיות תחת משטר קפדני של סויה ואגוזים

סידן – תוספת של 150% לתצרוכת הרגילה למניעת בעיות אוסטיאופרוזיס, חורים בשיניים ועוד.  מזונות עשירי סידן , מוצרי חלב, סומסום, פירות יער, סרדינים, דגנים מלאים, סויה, עלים ירוקים, בשר.

ברזל – בונה את הדם של האם ושל התינוק. לפחות  30-60 מ"ג ליום. (כפול מעל הרגיל)  לקיחת ברזל + ויטמין C  משפר את ספיגת הברזל בקיבה. מזונות עשירים בברזל: כבד בקר (אורגני) בשר, בצים, מולסה (ממתיק טבעי) עלים ירוקים, סלמון, שזיפים מיובשים, צימוקים, דוחן, נבט חיטה.

אבץ – לבניית מערכת החיסון של העובר.חוסר באבץ עלול לגרום להפלה. מומלץ 15% מעל הכמות המומלצת הרגילה נמצא בגרעיני דלעת, בוטנים, אפונה יבשה, ביצה, בשר, עדשים יבשות.

B קומפלקס – במיוחד B6 מחסור גורם לבחילות בוקר, הקאות, בצקות,טחורים, גירויים באזור המפסעה, גזים, דקירות בגפיים,רעב, סחרחורות,כאבי ראש ועייפות. לפחות 50מ"ג מכל הסוגים של B  לתחזוקה . אחראי לתהליכים יוצרי אנרגיה.

חומצה פולית – לבניית תאי דם האדומים ביחד עם הברזל. חשובה להתפתחות מערכת העצבים. כל אישה מקבלת 800מ"ג חומצה פולית. חוסר עלול לגרום למומים בעמוד השידרה , הפרדות מוקדמת של השליה..חומצה פולית מעודדת גדילת כל התאים (לכן בחולי סרטן אסור לתת חומצה פולית) מזונות עשירים בחומצה פולית: דגנים מלאים, בשר, בצים, שמרי בירה.

ויטמין C – לא להגזים!  לא יותא מ – 1000 מ"ג ליום. במקרה של שפעת אפשר לקחת 2000 מ"ג לכמה ימים. עוזר לספוג סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ.מצוי בכבד מבושל (אורגני) אספרגוס מבושל, עגבניות, תפוזים, פלפל אדום, תרד עלים, קיווי, פלפל ירוק, פטרוזיליה, כרוב, אשכולית

ויטמין E – בין 400-800 ליחידות בין לאומיות אנטי אוקסידנט, ישמור על הרקמות מפני חמצון, שומר על העובר נמצא בנבט חיטה, זרעונים, אגוזים

ויטמין A  -  לא לעבור את ה 10000 ורק את הבטא קרוטן כי הגוף יודע לפרק אותו (גלולות גורמות לריכוז של ויטמין A בכבד לכן כדאי להפסיק את השימוש הרבה לפני תחילת ההריון)  נמצא בבטטה אפויה, בננה, גזר, חלב, חמאה, פטרוזיליה, כבד בקר, ביצה עם קליפה, תרד

סלניום – אנטי אוקסידנט נמצא ומתרכז בשליה (פי שלוש מאשר בדם) ירקות, בצים, חלב, ירקות, מאכלי ים, פירות

נתרן – דווקא בהריון צורכים יותר כדי להעלות את נפח הדם, לכן יש פחות בעיה עם מוצרים מלוחים, לא יותר מדי כדי למנוע בצקות ועליית לחץ דם. מזונות מעובדים ומשומרים, מלח.

סיבים – בין 10-15 ג' ליום, חשוב למנוע עצירות, שתייה מספקת, לפחות 3 ליטר ליום,

חליטת צמחים: נהדרת לחיזוק ההריון ודפנות הרחם, לזירוז לידה בשעת הצורך( כשהתה מאוד מרוכז.) חליטת עלי פטל (רובוס)

 

התנהגות בהריון:

פעילות גופנית – חשובה לסירקולציה, מונעת עצירות, טחורים, דליות, (כל מה שקשור לדם) משפר את מצב הבטן והטונוס שלה וויטליות טובה יותר. חשוב לא להתחיל פעילות גופנית חדשה בהריון אלא להמשיך כרגיל או לשפר מעט במידה ולא נעשתה קודם, להתחיל תרגילי מתיחה טיול ברגל, פעילות מתונה.

יש להימנע מקפיצה על חבל, אגרוף, התנגשות או כל פעילותממריצה מידי, רכיבה על סוסים, אופנועים וכו'

 

פעילות מנטלית / רוחנית:

מומלץ לנוח, להשתמש בכל  תרגול שמרגיעה כמו יוגה, מדיטציה, תפילה, כל דבר שגורם להיות מרוכזים יותר אך רגועים. לנוח הרבה, לבקש עזרה כשצריך גם בהריון וגם 3 חודשים אחרי הלידה.

 

אוכל:

תשוקה למזון , הרגישות נהיית מפותחת יותר. כדאי לאכול ארוחות קטנות ותכופות, שייקים, פירות וירקות נהדר לנשים בהריון אבקת חלבון מרוכזת כגון NUPLUS אפשר לערבב עם נוזל – פותר בעיות..

קוקטייל מומלץ להריון:

בין 1/2 ל 1 כוס מיץ תפוזים

1 בננה

בין 1/2 ל – 1 ספל יוגורט

כוס עד כוס וחצי חלב דל שומן או סויה, או חלב אורז

1-2 כפית מולסה

1 כף נבט חיטה

1-2 כפות דבש

1-2 כפיות שמרי בירה

אפשר להוסיף זרעי חמניה

אנמיה בהריון:

כאשר ישנם סימנים של אנמיה בהתאם לבדיקות הדם יש להוסיף כמות ברזל.

ברזל עם ויטמין C מגביר את ספיגת הברזל. 

מומלץ לבלוע עם מיץ לימון או מיץ הדרים ולא עם מיים.

להרחיק מויטמין E  שמסלק את הברזל .

להימנע מקפה ותה בזמן לקיחת הברזל – מונע ספיגת ברזל

להרבות במקורות טבעיים של ברזל.

בחילות בוקר:

לבנות תפריט עם ארוחות קטנות , פחמימות מורכבות וחלבון למשל על הבוקר לאכול ישר כשקמים טוסט או קרקר מדגנים מלאים וממרח טופו. יכול למנוע התפרצות בחילה אח"כ. להימנע ממזונות שומניים- ע"מ לתמוך בכבד. להימנע מדבר שמגרה את הכבד כמו אלכהל, קפה (גם נטול קפאין) . לא לקחת את הברזל כשיש בחילה, לקחת בלילה לפני השינה.מזונות חומציים וחלב מחמירים בחילה גם קפה ותה. לא לשתות ולאכול ביחד עלול לגרות רפלקס ההקאה. תוספות שעוזרות : B6 במינון גבוה מגנזיום ואבץ.

הרגעת המתח גם תורמת להרגעת הבחילה.

ישנה נקודת דיקור סינית שלוחצים עליה שנמצאת בהמשך מכף היד בערך כשתי אצבעות משורש כף היד אשר מונעת בחילות.

זנגוויל טוב להריון, אפשר לחתוך חתיכה של זנגוויל וללחוץ על הנקודה או פשות לשתות בתה בחליטה.

 

סוכרת הריון:

בדר"כ מופיעה בשבועות האחרונים ומגלים אותה דרך המסת סוכר.

אספקת B6 ומגנזיום תמנע את הבעיה מלכתחילה. אפשר גם להוסיף כרום.

יש צמח בשם GYMNEMA  צמח הודי שהראה חידוש תאי לבלב שלא תפקדו או לא היו קודם.

 

נדודי שינה:

אספקה טובה של סידן ומגנזיום תוספת של B3  B6  ארוחות ערב של פחממות מורכבות עוזרות לשינה טובה אח"כ. מזון עשיר בחומצה אמינית טריפטופן (נבט חיטה), אבוקדו, דגים) . טיול טוב בערב, שיחה על דאגות הקשורות בהריון, אי שקט ועצבנות.

 

עצירות:

טוב להכניס לתפריט היומי סיבי שיבולת שועל, ירקות ירוקים.

מגנזיום – משלשל טבעי ( מלח אנגלי)

הרבה מאוד נוזלים, שמן זית, תאנים יבשות שהושרו בלילה ולשתות בבוקר ולאכול את הפרי. בשום אופן לא להשתמש בשמן פרפין ושמן מינרלים.

 

צירים מוקדמים:

סידן ומגנזיום עובדים על כיווץ השריר, שתיה מרובה ומנוחה מוחלטת

 

ירידת מיים ללא צירים:

כדאי לזרז צירים כמה שיותר מהר ישנה חומצת שומן גמאלינולאית בשם GALA  מרככת את צוואר הרחם, או חליטת תה פטל מרוכזת מאוד

 

טחורים:

פעילות גופנית שמפעילה את הרגליים כדי לדחוף את הדם למעלה, טוב גם לדליות. אפשר לפתור עצירות עם ויטמין C ביחד עם ביו פלוונואידים , אבץ, B6 ותמיכה בכבד. תה שן הארי. או קומפרס חיצוני של צמח ההממליס שמן ארומטי ייארו, סייפרס מריחה חיצונית. לא באמבט. טיפול בדליות דומה כמו בטחורים.

 

סימני מתיחה:

שמן נבט חיטה, לבנדר. לדאוג למספיק חלבון בתפריט , ויטמין E אבץ, C+ וביו פלוונואידים.

*המידע המובא להלן הינו בגדר מידע כללי בלבד, ואינו מהווה/ מבטל  יעוץ רפואי או אחר. יש להוועץ עם רופא .

כל העושה  שימוש במידע המובא באתר זה ללא קבלת יעוץ מותאם, עושה זאת על אחריותו בלבד. 

Please reload

bottom of page